back to top
mojatv

ZVER IZ AFRIKE SLOBODNO ŠETA NA SEVERU HRVATSKE: Oglasili se stručnjaci nakon što je vozač snimio MISTERIOZNOG STVORA pored puta

Misteriozna životinja koja je snimljena kako se šeta pored puta u Gorskom Kotaru na severozapadu Hrvatske je serval!

Iz zagrebačkog zoološkog vrta objasnili su da je velika mačka sa snimka verovatno nečiji kućni ljubimac u begu.

Jedan vozač, podsetimo, snimio je pored puta veliku životinju tačkastog krzna nalik na divlju mačku i odmah su se povele rasprave da li se radi o risu, međutim, stručnjaci iz zagrebačkog Zoološkog vrta pojasnili su da je na snimku serval.

Serval je vrsta iz porodice mačaka, poreklom iz Afrike, srednje je veličine i sa vrlo dugačkim nogama, a poznat je po tome što može da skoči i do tri metra.

– Neće napasti ako se ne oseti ugroženim – navode iz zagrebačkog zoološkog vrta.

Snimak velike mačke kod mesta Mrzla Vodica u opštini Lokve izazvao je raspravu među korisnicima društvenih mreža. Oglasio se i veterinar Branimir Reindl koji je 2020. godine ulovio servala koji je pobegao od vlasnika u Sloveniji.

– Nemojte molim vas da širite dezinformacije, serval i neke druge divlje mačke mogu se legalno držati na prostoru cele EU, vlasnik mora da ispuni uslove, ali držanje je dopušteno. Serval koga sam uhvatio u Hrvatskoj je dobro, nalazi se kod svojih vlasnika, nije pobegao. Vas koji se sretnete sa servalom, ali i bilo kojom drugom divljom životinjom na putu, molim da ne trubite i da ih ne pratite sa upaljenim dugim svetlima i sl. To su divlje životinje. Zaustavite se i pustite životinju da se sama odmakne – navodi veterinar.

(Kurir.rs/Večernji/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:29
PALIĆ IMA NOVOG KRALJA! Evo kako sada izgleda i šta radi mladunče LAVA koga je policija PRONAŠLA U JENDOM STANU U SUBOTICI

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci