back to top
mojatv

ZVICER PITAO ŠTA SE DEŠAVA KAD NESTANE POSLANIK Ovako su kavčani hteli da sačuvaju MILA NA TRONU: Imaš koga u opoziciju da KUPIMO?

Pripadnici kavačkog klana pokušavali su nakon 30. avgusta 2020. godine da kupe nekoga od poslanika, a šef te organizovane kriminalne grupe Radoje Zvicer istovremeno pita i šta se dešava ako jedan od skupštinara nestane.

To proizilazi iz transkripata njihovih razgovora koje su vodili preko kriptovane Skaj aplikacije, koje je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona dostavila crnogorskim istražiteljima.

Ideju oko kupovine poslanika 22. oktobra 2020. godine dao je tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv kriminala i korupcije, sada uhapšeni Petar Lazović.

U to vreme još nije bila formirana vlada, nakon parlamentarnih izbora na kojima je Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila trodecenijsku vlast.

Partije koje su tada dogovarale formiranje vlasti imale su jednog poslanika više u odnosu na dotadašnji režim DPS-a i njegovih partnera. Prelazak jednog od poslanika na “drugu stranu” omogućio bi DPS-u opstanak na vlasti.

Šef kavčana odgovara mu da nije o tome razmišljao: “Nisam uopšte o tome razmišljao. Koliko ih treba da se kupe?”, pita Zvicer.

Lazović objašnjava da je dovoljno jedan ili dvojica.

“Uzmu koji milion i boli ih ku*ac, svi ih posle štitimo, a neka nastave da laju ka’ opozicija”, objašnjava Lazović.

Zvicer, međutim, ponovo pita koliko je poslanika potrebno za tu akciju.

“Jedan rešava, ali dva su beton. Ajd’ probaj nešto”, objašnjava policajac.

Zvicer se nakon toga interesuje ko je od parlamentaraca iz Kotora i od policajca traži spisak poslanika.

- Advertisement -

Nakon što mu Lazović odgovori da će proveriti ko je od njih iz te primorske opštine, šef kavačkog kriminalnog klana pita:

Lazović mu odgovara da će i to da vidi.

“Nego biće prenose te mandate. To je najlakše”, piše Zvicer.

Nekadašnji tajni agent tada objašnjava da i on slično razmišlja o toj temi: “Mislio sam o tome, nego bi preuzeo drugi”, piše Lazović.

Oni u tom kontekstu pominju tada jednog od lidera partije koja je dogovarala buduću vlast.

Šef kavčana potom objašnjava sistem kupovine: “Pođe se kući kod jednoga i daju se pare”.

Prepisku oko kupovine poslanika nastavljaju i sutradan, kada Zvicer pita: “Niko nema iz Kotora i TV (Tivta)?”

Kurir.rs/borba.me

Kurir

Najnoviji članci