back to top
mojatv

APRIL U NJUJORKU S FILMOM “LOST COUNTRY” : Novi uspeh Vladimira Perišića i njegove priče o Jugoslaviji devedesetih

Nagrađivani film “Lost Country” reditelja Vladimira Perišića i s mladom zvezdom Jovanom Ginićem biće prikazan na prestižnom festivalu “New Directors/New Films” u Njujorku. Projekcije će biti održane u bioskopu “Volter Rid” (Linkoln centar) i u čuvenom Muzeju moderne umetnosti (MoMA) 11. i 12. aprila.

“Lost Country” je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, gde je posle dvadeset osam godina pauze doneo prvu zvaničnu nagradu srpskoj kinematografiji. Naturščik Jovan Ginić osvojio je “Otkrovenje” za najboljeg mladog glumca festivala, jedno od tri zvanična priznanja koja dodeljuje žiri “Nedelje kritike”. Od tada je film prikazan na preko 60 internacionalnih festivala. Jovan trenira vaterpolo, ide još u srednju školu, ali želi da se bavi glumom.

Inače, radnja ove porodične drame sa elementima političkog trilera događa se 1996, tokom studentskih demonstracija protiv izborne krađe Miloševićevog režima, a priča prati mladog Stefana, koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji…

Kurir

Najnoviji članci