back to top
mojatv

“AUTOBUS JE BIO U VAZDUHU, PREKO MENE SU PADALE STVARI, ČULI SU SE JAUCI” Putnica iz Pančeva opisala užas posle udesa u Grčkoj!

Dve putnice, starije žene iz Srbije, najteže su povređene u jučerašnjoj tragediji na nacionalnom putu Solun – Atina su medicinski zbrinute.

Bojan Milosavljević iz agencije “San ski” iz Niša kaže da nema životno ugroženih osoba iz autobusa koji se prevrnuo nakon nesreće, a gde je život izgubilo troje Grka i jedan Rus.

– Gospođa, baš iz Niša ima prelom ključne kosti. Imamo gospođu koja je polomila karlicu na dva mesta i to su, zaista, krupni prelomi. Ima najviše putnika sa oguljotinama i jako ugruvanih. Zadržano je 25-oro, a 42 putnika je nastavilo put dalje, od ukupno 78 putnika. U Solunu je jutos bilo četrnaestoro putnika i nadam se da su već sada neki otpušteni iz bolnice. Agencija ima dole svoje predstavnike tako da od trenutka nesreće do sada, ne spavamo, da rešimo sve – rekao nam je Milosavljević.

"autobus je bio u vazduhu, preko mene su padale stvari, čuli su se jauci" putnica iz pančeva opisala užas posle udesa u grčkoj!

1 / 3 Foto: Kurir televizija

"autobus je bio u vazduhu, preko mene su padale stvari, čuli su se jauci" putnica iz pančeva opisala užas posle udesa u grčkoj!"autobus je bio u vazduhu, preko mene su padale stvari, čuli su se jauci" putnica iz pančeva opisala užas posle udesa u grčkoj!

Dve prijateljice, starije gospođe iz Pančeva krenule su put Grčke kada je automobil u 7,00 ujutru prešao na levu stranu i krenuo da se direktno zakuca u autobus. Doživele su jake udarce u predelu grudi i rebara, ali srećom nemaju prelome.

D.B. i N.Z. kažu da su takoreći videle kako se automobil kreće prema njima jer su sedele na prednjim sedištima u autobusu, dabl dekeru. Njih dve su i verovatno bile jedne od prvih koje su izvučene kroz šoferšajbnu vozila jer je većina tako spasena.

– Vozač je sasvim normalno i bezbedno vozio. Granicu smo prešli i u tim trenucima su neki dremali, a neki se budili od noćnog sna. Onda je došlo do toga da autobus bude takoreći u vazduhu, jer je vozač pokušao da izbegne direktan sudar i onda smo doživele ogroman šok jer je sve bilo ispreturano. Uopšte nismo znali šta nam se dogodio. Stravična situacija. Preko mene su bile stvari, čuli su se jauci. Kao kroz maglu pamtim da je razbijeno staklo do kraja jer je već naprslo i da su neki ljudi jednog po jednog vadili iz autobusa. Kada smo obe izašle, nije nas bolelo, ali kada se ohladio udarac u predelu rebara baš je bolelo. I sada boli- kaže nam jedna od njih.

(Kurir.rs / M.S.)

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci