back to top
mojatv

DODIK: Šmit je američki potrčko, smisao ovog cirkusa je otimanje imovine Republici Srpskoj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je smisao čitavog cirkusa sa Kristijanom Šmitom i njegovim postupcima otimanje imovine Republici Srpskoj.

“Kaže da će on čuvati Srpsku, da hoće da ohladi situaciju, a izazvao je potpuni haos i to u trenutku kada je BiH pokazala da može samostalno da donosi odluke i da vraća svoj suverenitet, koji su urušili stranci. Nemac, koji je ovde došao na nelegalan način i lažno se predstavlja Srbima, drži lekcije i priča o Evropi”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je istakao da je Šmit, kojeg u Republici srpskoj ne priznaju za visokog predstavnika, američki potrčko čiji je jedini cilj da silom i nametanjem sprovede njihove želje.

“Kaže da će doneti Evropu BiH, a pita šta nije u redu s nametanjem rešenja suverenoj zemlji. Ne samo da je nelegalan, nego je i neuračunljiv”, naglasio je Dodik.

On je rekao da je i Evropa jasno poručila Šmitu da ne podržava njegovo nametanje.

“To niko normalan ne može da podrži, osim onih koji imaju interes da se održi kolonijalni karakter BiH”, jasan je Dodik.

Смисао цијелог овог циркуса са Шмитом је отимање имовине Српској. Каже да ће он чувати Српску, да хоће да охлади ситуацију, а изазвао је потпуни хаос и то у тренутку када је БиХ показала да може самостално да доноси одлуке и да враћа свој суверенитет, који су урушили странци.…
— Милорад Додик (@MiloradDodik) April 4, 2024

Dodik je istakao da je Republika Srpska rekla sve što je imala na temu nelegalnog Šmita.

“Od svih aktera očekujemo da pokažu da u BiH nema mesta za strane intervencije i da žele da sačuvaju dejtonsku BiH”, rekao je on.

Dodik je poručio da u BiH nema mesta ni za Šmita ni za nametanja.

“On je srušio evropski put po američkim uputstvima i samo njegovim odlaskom BiH se može vratiti ispunjavanju ovog strateškog cilja”, istakao je Dodik.

- Advertisement -

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je namera Kristijana Šmita da u potpunosti upravlja CIK-om i da utiče na izborne rezultate.

Na pitanje Srne da prokomentariše najnovija nametanja, odnosno “ispravke” izbornog zakona koje je već ranije nametnuo Kristijan Šmit, Cvijanović je odgovorila da on svoje odluke prilagođava unapred postavljenim ciljevima.

“Na šta liči zemlja u kojoj neizabrani stranac nešto nametne, pa za par dana popravlja na vrat na nos to što je nametnuo. Iz nametanja u nametanje. Ovo sve liči na cirkus”, istakla je Cvijanović.

Ona je konstatovala da nema sumnje da sva Šmitova izborna petljavina ide u pravcu uklanjanja neposlušnih i postavljanja onih koji će ćutke sprovoditi njegovu volju.

“Neozbiljno, čak i za BiH”, ocenila je Cvijanović.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

00:59
Dodik, vratite nam Ustav BiH ostacemo, ne vratite li Ustav otici cemo

Kurir

Najnoviji članci