BRNABIĆ: U Srbiji vas u reformama sapliću oni koji su navodno za reforme

ODGOVARAJUĆI na pitanja novinara o medijskoj reformi, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da implementacije reformi ni u jednoj zemlji nisu lake, ali da su u Srbiji one „pakleno“ teške, i da se ne gleda kvalitet reforme, već ko ih implementira.

брнабић: у србији вас у реформама саплићу они који су наводно за реформе

Foto: Printskrin

Takav je slučaj, kako kaže, uprkos najpozitivnijim ocenama Evropske komisije i sprovedenim transparentnim procedurama, i sa referendumom o pravosuđu o izmenama Ustava, za vladavinu prava i nezavisno pravosuđe, za slučaj medijskih zakona i sa usvajanjem zakona o upravljanju preduzeća u državnom vlasništvu. 

„Kad god imate kao Vlada neku želju da uradite nešto ozbiljno i dobro, uvek se nađe gomila dušebrižnika, deo medijske scene, organizacije civilnog društva i ko sve ne i jedan vas uhvati za sako pa vas vuče nazad, drugi za rukav pa vuče nazad, treći bije po glavi, četvrti vas sapliće i udara u čukljeve, i onda vam svi ti dođu i kažu – e znate, ne napredujemo dovoljno brzo“, rekla je ona. 

Premijerka dodaje da u zemljama koje imaju ozbiljnu opoziciju i odgovorne organizacije civilnog društva, nije važno ko ih implementira, već je važan kvalitet same reforme, dok u Srbiji, kako sama kaže: 

„Ako Aleksandar Vučić hoće da uvede nezavisno pravosuđe, onda se jave i kažu – to nećemo, već želimo da država kontroliše ko će da bira sudije. A ako Ana Brnabić želi da uvede Savet za štampu, onda kažu – e, ne može i ako usvojite baš takav zakon, bez obzira što sve vreme radite sa Evropskom komisijom, ako ga usvojite, mi ćemo svim našim medijima da objavimo da ste zaustavili evropski put Srbije. Eto, tako izgledaju reforme u Srbiji“. 

Ističe i da se ni danas, ni sutra, neće čuti izvinjenje od onih koji pričaju o evropskom pravcu, i koji su rekli da je medijski zakon katastrofalan, pa čak i kad se pohvali, jer kako kaže oni će reformu iskoristiti u svoje političke svrhe, pa taman usporili ili zaustavili put Srbije u Evropsku uniju. 

„Takav je bio slučaj i sa medijskim zakonima. Imali su svoj komercijalni interes, kompanije koje učestvuju na tržištu te im ovi zakoni nisu bili u skladu sa njihovim kompanijskim interesom i onda smatraju da im je sve dozvoljeno da pričaju kako ćemo mi tim zakonima da zaustavimo evropske integracije“, rekla je ona i dodala da sada, kada je stigao Izveštaj o napretku Srbije u kojem se nalaze pohvale za te zakone, neće se ništa promeniti. 

„Mi idemo dalje, guraćemo koliko god možemo, jer mi verujemo, ne samo u evropski put, već da ove reforme doprinose građanima i boljoj Srbiji, kvalitetnijem životu svih naših građana“, zaključila je Brnabić.

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

BREGAR POSLE DEBAKLA OD RUMUNIJE: Nismo očekivali ovu taktiku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je večeras da je "Rumunija igrala...

TRAGEDIJA U BEČEJU: Žena stradala u požaru u porodičnoj kući

Jedna osoba poginula je u požaru koji je noćas izbio u jednoj porodičnoj kući...

UŽAS U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Pokušali da otmu decu iz školskog dvorišta!

U opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji pokušana je otmica dece. Prema informacijama gradonačelnika Viktora...

LAŽNA UZBUNA U BRODAREVU, DIGLI PANIKU: Puštena vest da voda nije za piće, policija preuzima slučaj

PRIJEPOLJE – Među stanovnicima Brodareva proširila se panika kada su se na društevnim mrežama...

CRNO VINO JE NEZAOBILAZNO NA SLAVI ZBOG OVOGA: Važan je simbol naše hrišćanske religije, a jedan čin označava POČETAK OBREDA

Slave su jedno od kulturnih nematerijalnih nasleđa, koje se punom snagom, željom i verom...

BREGAR POSLE DEBAKLA OD RUMUNIJE: Nismo očekivali ovu taktiku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je večeras da je "Rumunija igrala...

TRAGEDIJA U BEČEJU: Žena stradala u požaru u porodičnoj kući

Jedna osoba poginula je u požaru koji je noćas izbio u jednoj porodičnoj kući...