back to top
mojatv

DIREKTOR UKC RS: Spreman sam o svom trošku da odem u Englesku da pregledam Karadžića

DIREKTOR Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas da je spreman da ode u Englesku da pregleda nekadašnjeg predsednika Srpske Radovana Karadžića čije je zdravstveno stanje pogoršano.

ДИРЕКТОР УКЦ РС: Спреман сам о свом трошку да одем у Енглеску да прегледам Караџића

Foto AP

Đajić je istakao da je na to spreman čak i o ličnom trošku, i da tim lekara UKC može da otputuje čim dobije potrebna odobrenja.

Kako piše Srna, nekadašnji predsednik RS nalazi se u engleskom zatvoru “Vajt”, a njegova ćerka Sonja Karadžić Jovičević sinoć je rekla da je primio terapiju i da je malo bolje.

DIREKTOR UKC RS: Spreman sam o svom trošku da odem u Englesku da pregledam Karadžića
Vlado Đajić, Foto UKC Banjaluka

Prethodno je izjavila da on on trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lekove, niti ima lekarsku pomoć, dodajući da to smatra pokušajem ubistva. Karadžić se nalazi u engleskom zatvoru “Vajt”, zbog, kako se navodi u presudi Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Đajić je u februaru ove godine predvodio tim lekara iz Banjaluke koji je pregledao Ratka Mladića u Hagu, pa su detaljno pregledali i medicinsku dokumentaciju.

Najnoviji članci