back to top
mojatv

E, TAKO TREBA DA SE PONAŠA MLADI TENISER! Siner ne razmišlja o rušenju Đokovića, ovim odgovorom je PODELIO LEKCIJU kolegama!

Titulom na Australijan openu Janik Siner se prilično približio vodećoj trojki na ATP rang listi.

Sa 8.310 bodova, mladi Italijan je od Danila Medvedeva udaljen samo 455 bodova, a nisu toliko daleko ni Karlos Alkaraz (9.255), pa čak ni Novak Đoković (9.855).

Deluje da je neizbežno da Siner u jednom trenutku dođe do broja jedan, međutim, nakon što je osvojio prvi grend slem u karijeri, momak iz San Kandida je ostao skroman, za razliku od mnogih drugih tenisera koji su samouvereno “napadali” najboljeg tenisera svih vremena i njegovo mesto na teniskom tronu.

“Pritisak je privilegija. Kada stvari idu dobro, uvek želite više”, rekao je Siner i dodao da trenutno ne razmišlja o prvom mestu:

“Ali ja sam miran, radim da ostvarim svoje snove. Moj san je oduvek bio da osvojim grend slem, sada znam kakav je osećaj i radimo na tome da ponovo dođemo do toga. Sada je najbolje da se vratim na teren i radim. Mnogo je razlike između prvih pet na svetu, prva tri i potom broja jedan. Za sada sam broj četiri. Prvi cilj je da idem napred malim koracima. U međuvremenu, približavamo se poziciji broj tri”, poručio je Italijan.

Podsetimo, do titule na Australijan openu, Siner je stigao na impresivan način. Sve do polufinala nije izgubio nijedan set, a onda je u borbi za finale bio impresivan protiv Đokovića u četiri seta.

U meču za trofej suočio se sa zaostatkom od dva seta, ali je uspeo da preokrene i pobedi Medvedeva.

Kurir

Najnoviji članci