back to top
mojatv

EVO KAKO SU SE BRANILI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE: Jedan priznao zločin, a drugi zanemeo

OSUMNjIČENI za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

ЕВО КАКО СУ СЕ БРАНИЛИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ДАНКЕ: Један признао злочин, а други занемео

Novosti

– Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem – navodi se iz Tužilaštva.

Podsetimo, osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora rano jutros određen je pritvor.

Kako se saznaje, nastavlja se potraga za telom devojčice, a u toku dana ići će se na još nekoliko lokacija.

– Biće saslušana i rodbina dvojice osumnjičenih, jer se sumnja da je umešan još neko – otkriva izvor.

Dejan Dragijević (50) iz sela Zloti Srđan Janković (50) iz sela Luka, koji su osumnjičeni da su ubili Danku Ilić (2) nakon što su je pregazili kolima na 40 metara od dvorišta kuće u kojem se igrala sa majkom i bratom, saslušani su sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni su dovedeni u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru. Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Priznali su zločin i naveli da je telo devojčice na deponiji, ali, kako je ranije izjavio ministar policije Bratislav Gašić, sumnja se da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice prebacio telo na drugo mesto.

- Advertisement -

Takođe, major policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za “Blic TV” otkrila je kako je tekla istraga i hapšenje osumnjičenih za ubistvo koji su priznali da su prvo udarili kolima Danku Ilić (2), a zatim njeno telo bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

– Osumnjičeni su se vratili 28. marta vratili na deponiju gde su prvobitno bacili telo devojčice da bi telo, kako i oni sami navode, premestili odatle na neko drugo mesto. Oni prebacuju odgovornost jedan na drugog, kao što su rekli ministar Gašić i načelnik Cmolić. Videćemo šta će se dalje desiti, ali nadamo se zaista da će mala Danka naći svoj mir.

Majkla i otac ubijene devojčice odali su juče počast svojoj ćerkici i zapalili su sveće. Majka devojčice bila je sva u suzama, a otac je u rukama držao igračku, malog belog medu, kojeg je poljubio i ostavio na mesto gde se građani opraštaju od njegove ćerkice.

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu. Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

Najnoviji članci