back to top
mojatv

ISTRAŽNE RADNJE I DALJE U TOKU: Viši sud u Sremskoj Mitrovici uhapšenom lekaru produžio pritvor

Lekaru specijalisti ginekologije i akušerstva M. M. (44) iz Rume, na predlog VJT u Sremskoj Mitrovici, Viši sud produžio je pritvor u trajanju još od 30 dana. Kako navode u sudu, lekaru koji je zaposlen u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica određen je pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP – uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl. 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz čl. 251 stav 1 KZ.

истражне радње и даље у току: виши суд у сремској митровици ухапшеном лекару продужио притвор

Foto S.K.

Nakon što je porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida javno optužila lekara M. M., koji ju je porodio, da je pretrpela akušersko nasilje, kako je rekla, da je tokom porođaja vikao na nju, pretio da će da je udari, smrska glavu, skakao po stomaku, kao i da ga je molila da joj uradi carski rez kako bi se dete spaslo, on je odbio.

Nesrećna žena ceo svoj slučaj prvo je detaljno opisala na Fejsbuku, a zatim i preko medija, iz tog razloga, kako je navela, što je želela da upozori i druge žene na nemarnost doktora M. M., ali i da da podstrek drugim ženama koje su prošle golgotu kao i ona.

Lekar ginekolog M. M. po nalogu VJT uhapšen je 20. januara i on se od tada nalazi u pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Najnoviji članci