mojatv

Jelo, koje po Gordonu Remziju, nikada ne bi trebalo da naručite u restoranu

Gordon Ramsay zna ponešto o poslu restorana, to je prilično jasno. Kada su ga pitali koje jelo nikada ne naručuje u restoranu, dao je sasvim neočekivan odgovor.

Ako malo razmislite, logičan odgovor, ali i još nekoliko preporuka kada je reč o restoranima, piše indy.100.com.

Pa da krenemo redom.

Da li pitati konobara za preporuku?

„Zavisi stvarno od restorana, ali konobari obično probaju većinu jela sa menija i mogu da vam pruže uvid u to šta je kuvar dodao ili šta lokalci vole“, rekao je.

„Putujući, dobio sam puno sjajnih preporuka od konobara.“

Šta nikada ne biste trebali naručiti u restoranu?

Pitajte koje je bilo jučerašnje jelo dana, pre današnjeg specijala. Moglo bi da se desi da je to postalo supa meseca.

Da li je tabu naručiti odrezak dobro pečen?

Dobro pitanje. Problem sa previše pečenim mesom je što umanjuje ukus i nevjerojatnu teksturu, stoga poslušajte preporuku kuvara ili se uvek držite srednje pečenja, najviše.

Jedan rašireni restoranski mit koji vas izluđuje…

- Advertisement -

Da svako može imati/voditi restoran.

Gordon Remzi je poznati britanski kuvar, TV zvezda i preduzetnik. Svetsku slavu je stekao zahvaljujući svojim kulinarskim veštinama, oštrim kritikama i naravno TV emisijama.

Edukaciju u kulinarskoj oblasti stekao je u Londonu i Francuskoj, a kasnije je radio u renomiranim restoranima, uključujući i onaj u Royal Hospital Road u Londonu, gde je dobio tri Michelinove zvezde. Postao je poznat i po svojim oštrim komentarima i zahtevnom pristupu u kulinarskim emisijama poput „Hell’s Kitchen“, „Kitchen Nightmares“ i „MasterChef“.

Pored svoje kulinarske karijere, Remzi je vlasnik niza restorana širom sveta, s nekoliko Michelinovih zvezda. Osim toga, napisao je nekoliko kuvara i jako je uticijan na društvenim mrežama.

Sada, kada smo se podsetili biografije, pitamo vas, šta nikada ne treba da naručite u restoranu ?

Najnoviji članci