back to top
mojatv

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

Iako je vreme praznovanja i slavlja, ovog puta smo se osvrnuli na teme koje nisu lepe, ali su svakako obeležile prošlu godinu.

Prethodnih dana smo bili svedoci vrlo potresnih svedočenja roditelja upravo dece koje su stradala u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, kada se dogodio masakr.

Ta svedočenja su otvorila mnogobrojna pitanja na koje roditelji nemaju odgovor, a verovatno se plaše šta će čuti na početku suđenja koje je zakazano za 29. januar.

02:10
KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

A da li roditelji mogu da se nadaju pravdi kada je ovaj slučaj u pitanju, odgovorio je gost “Pulsa Srbije” Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira.

– Svedočenje roditelja stradale dece, u poslednjoj nedelji decembra, pokazalo je sve strahote tog stravičnog događaja. Iz njihovih priča smo videli da ne žive oni samo sa tim, već i mi, dakle da izvučemo određene pouke. Kao što i oni to opravdano zahtevaju, a to je da se dođe do istine i pravde, ali pre svega ko je odgovoran. Ako dete nije već krivično odgovorno, kolika je odgovornost roditelja njegovih, ali i škole jer je i ona tužena.

– Dakle, najvažnije je da ide saslušanje roditelja ubice, pa da se odredi njihova odgovornost. Nije stvar samo u materijalnog nadoknadi koje su te porodice tražile za duševnu bol, nego i da se vide očigledni propusti rodtielja, kao napriemr da ga je otac učio da puca, držao je oružje na dostupnom mestu. Sve je to dokumentovano, saznali smo frapirajuće detalje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

- Advertisement -

00:41
Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Kurir

Najnoviji članci