back to top
mojatv

ORGANIZATOR FILMSKE OTMICE U MLADENOVCU U BEKSTVU: Za ovim čovekom policija traga! Banda tražila otkup od 300.000 evra (FOTO)

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu.

Kako Kurir saznaje, sumnja se da je organizaor ove grupe otmičara u bekstvu.

– Sumnja se da se radi o Yousefu Khatibu. On je uspeo da izbegne hapšenje i za njim policija intezivno traga. Sumnja se da je ovaj čovek bio na čelu bande – kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Kako smo juče pisali, uhapšeni su osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29).

– Oni su lišeni slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu – podsetio je izvor. Četvorici osumnjičenih je određen jednomesečni pritvor.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj vrbici.

– Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova – saopšteno je iz tužilaštva.

00:27
FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Banda otmičara zatočila žrtve u kući, ruke im vezali lisicama, noge plastičnim uzicama!

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su uhapšeni od strane policijskih služenika.

Podsetimo, Kurir je objavio ekskluzivni video na kom se vidi kako jedan od otetih, dok mu oružje stoji upereno u glavu, traži novac od porodice.

- Advertisement -

Bonus video:

00:27
FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Banda otmičara zatočila žrtve u kući, ruke im vezali lisicama, noge plastičnim uzicama!

Kurir

Najnoviji članci