Sam Novak Đoković je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.
Blic preporučuje
JELENA I NOVAK TRČE BOSI PO TRAVI Slavlje u porodici Đoković! Ruke pune balona, danas je za njih poseban dan (FOTO)
(VIDEO) KRATAK ŠORTS, ŠTIKLE I ŽUTA MAJICA: Jelena i Novak Đoković se pojavili na predstavi, drže se za ruke i sve oči su bile uprte u njih
Foto: Aleksandar Dimitrijević / Ringier
Jelena i Novak Đoković
On kaže da je njegova ishrana “bazirana na biljkama” već duži niz godina i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou.
Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.
Foto: O. Bunić / Ringier
Jelena i Novak Đoković
Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.
Foto: Sava Radovanović / Tanjug
Jelena i Novak Đoković
Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetovala je ona jednom prilikom – pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća – jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.
Ovo je spisak nekretnina Novaka Đokovića.