back to top
mojatv

OVAJ AUTOMOBIL SE PUNI ZA 5 MINUTA! Kinezi zadali domaći zadatak konkurenciji, revolucionarni sistem ULAZI U SERIJSKU PROIZVODNJU

Kineski proizvođač električnih vozila “nio” predstavio je svoje najnovije dostignuće, sistem 900V EDS (Electric Drive Sistem) pomoću kog je omogućeno punjenje baterije za samo pet minuta!

Nazvan “Thunder” (munja), ovaj inovativni sistem postavlja nove standarde u EV industriji sa mogućnošću “dopune” više od 255 km dometa za samo pet minuta brzog punjenja.

Nio 900V EDS ne samo da postavlja novi standard u industriji, već je i prvi takav sistem dostupan u serijskoj proizvodnji.

Premijum model “nio ET9” biće prvo vozilo opremljeno novim sistemom 900V EDS.

Dužina ET9 je 5.325 mm, širina 2.016 mm, dok je visina 1.620 mm, a “nio” je posebnu pažnju posvetio udobnosti i bezbednosti, obezbeđujući naprednu tehnologiju u svakom detalju, kažu u kompaniji.

OVAJ AUTOMOBIL SE PUNI ZA 5 MINUTA! Kinezi zadali domaći zadatak konkurenciji, revolucionarni sistem ULAZI U SERIJSKU PROIZVODNJU

1 / 4 Foto: Nio

OVAJ AUTOMOBIL SE PUNI ZA 5 MINUTA! Kinezi zadali domaći zadatak konkurenciji, revolucionarni sistem ULAZI U SERIJSKU PROIZVODNJUOVAJ AUTOMOBIL SE PUNI ZA 5 MINUTA! Kinezi zadali domaći zadatak konkurenciji, revolucionarni sistem ULAZI U SERIJSKU PROIZVODNJUOVAJ AUTOMOBIL SE PUNI ZA 5 MINUTA! Kinezi zadali domaći zadatak konkurenciji, revolucionarni sistem ULAZI U SERIJSKU PROIZVODNJU

Sa novim 900V EDS sistemom, ET9 će postaviti nove standarde u pogledu performansi i brzine punjenja, sa idejom da se pozicionira na tržištu kao konkurent premijum automobilima marki “porsche”, BMW i “mercedes”.

Nio je već otvorio knjigu porudžbina za ET9 u Kini, koji u toj zemlji startuje od 112.000 dolara (800.000 juana). Isporuke bi trebalo da počnu u prvom kvartalu 2025. godine.

(Kurir.rs/ B92)

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci