back to top
mojatv

PAZITE! KRUŽE LAŽNI MEJLOVI SA BOOKING.COM: Zaraženo hiljade računara i telefona: Od vas traže proveru, ovako izgleda mamac!

U mejlu se, na primer, od primaoca traži da proveri PDF u prilogu koji navodno sadrži račun za rezervaciju smeštaja.

Svako ko je ikada rezervisao hotel ili apartman zna da svaki mejl vlasnika smeštaja u poslednjem trenutku može biti stresan. Napadači računaju upravo na to kad šalju PDF koji je zaražen malwerom, za koji mogu biti prilično sigurni da će ga žrtva otvoriti.

Kada žrtva otvori link iz PDF-a, preuzima se skriveni JavaScript koji preuzima PowerShell skriptu koja će na kraju biti obrisana i zamenjena malwerom “Agent Tesla”.

„Uspešnom infiltracijom malwera, napadačima je omogućeno da sprovode sve moguće zlonamerne aktivnosti kao što su krađa podataka i izvršavanje komandi na kompromitovanim sistemima“, kažu istraživači.

Napadači koriste malver Agent Tesla, koji je trojanac za daljinski pristup (RAT) koji funkcioniše kao keylogger i kradljivac informacija. Agent Tesla je jedan od najistaknutijih RAT-ova u opticaju koji cilja sisteme sa operativnim sistemom Microsoft Windows. Porast aktivnosti ovog malvera primećen je na početku pandemije, a u godinama koje su usledile, hakeri su razvili tehnike i taktike za infekciju sistema ovim malverom.

Izvor: Informacija.rs/Kurir/Darko Mulic

Kurir

Najnoviji članci