back to top
mojatv

PESMOM ČUVA SRPSKU BAŠTINU: Prijem za Veru Stolić, dobitnicu Svetosavske nagrade iz Kraljeva

GRADONAČELNIK Kraljeva dr Predrag Terzić upriličio je svečani prijem za Kraljevčanku Veru Stolić, dobitnicu Svetosavske nagrade za 2023. godinu, studentkinju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na katedri za etnomuzikologiju i etnokoreologiju i izvođača tradicionalne srpske muzike.

песмом чува српску баштину: пријем за веру столић, добитницу светосавске награде из краљева

G.Šljivić

– Verine pesme slave srpsko Kosovo i Metohiju, odakle i potiče njena porodica, govore o našoj tradiciji, kulturi i istoriji. Porodica Stolić, otac Žarko, majka Jelena, Vera i sestra Neda, muzički je obrazovana i veoma nadarena. Oni su ljudi koji su svoju umetnost povezali sa iskrenom ljubavlju prema otadžbini i verujem da će nam i u budućnosti doneti još vrednih i značajnih priznanja – rekao je gradonačelnik Terzić.

pesmom čuva srpsku baštinu: prijem za veru stolić, dobitnicu svetosavske nagrade iz kraljeva
G.Šljivić

 

Zahvaljujući se na prijemu gradonačelniku i načelnici Školske uprave Bojani Marinković, dobitnica Svetosavske nagrade Vera Stolić poručila je ovom prilikom da će negujući ljubav prema muzici nastaviti misiju očuvanja srpske kulture i tradicije.

pesmom čuva srpsku baštinu: prijem za veru stolić, dobitnicu svetosavske nagrade iz kraljeva
G.Šljivić

Vera Stolić

– Svetosavska nagrada je kruna mog dosadašnjeg rada i zaista ću se potruditi da svojim radom, zalaganjem i znanjem opravdam ovo odlikovanje – istakla je Vera Stolić. – Smatram da Svetosavska nagrada, sa svim svojim benefitima, predstavlja jedan veliki blagoslov upravo zato što je dobila ime po našem najvećem prosvetitelju, najvećem srpskom svetitelju i arhiepiskopu Srpske pravoslavne crkve koji je ujedno bio i najveći učitelj u doba srednjovekovne srpske države.

Najnoviji članci