back to top
mojatv

PET SAVETA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE ZA KUPOVINU TOKOM CRNOG PETKA: Pazite se prevara, a JEDNA stvar je posebno važna za UŠTEDU!

Kupovina tokom Crnog petka može biti naporna, ali uz određeno strateško planiranje, možete maksimalno iskoristiti ponude. Evo pet saveta koje nam je dala veštačka inteligencija, a koji će vam pomoći da se snađete u kupovini tokom Crnog petka.

Palniranje unapred

Istražite ponude unapred – unapred pogledajte oglase i promocije za Crni petak iz svojih omiljenih prodavnica. Mnogi prodavci rano objavljuju svoje ponude, što vam omogućava da planirate svoju listu za kupovinu.

Odredite prioritete – identifikujte stvari koje najviše želite i fokusirajte se na njih. Lako je biti preopterećen ogromnim brojem ponuda, tako da će vam jasan plan pomoći da ostanete na pravom putu.

Odredite budžet

Odredite ograničenje potrošnje – lako je potrošiti previše tokom rasprodaja Crnog petka, pa postavite budžet i držite ga se. Ovo će vam pomoći da izbegnete impulsivne kupovine i obezbedite da kasnije nećete zažaliti zbog kupovine.

Uporedite cene

Nemojte pretpostavljati da je najbolja ponuda u jednoj određenoj prodavnici. Uporedite cene kod različitih prodavaca da biste bili sigurni da ćete dobiti najbolji mogući popust.

Onlajn u odnosu na prodavnicu

Razmislite o kupovini na internetu: mnoge ponude za Crni petak dostupne su i u prodavnici i na internetu. Kupovina na internetu može da vam uštedeti vreme i gnjavažu prepunih prodavnica, a možda ćete pronaći i ekskluzivne ponude samo na internetu.

Čuvajte se

- Advertisement -

Budite oprezni sa ličnim podacima – kupujte samo na sigurnim veb lokacijama i izbegavajte unos ličnih podataka na nepouzdanim platformama. Držite se renomiranih prodavaca kako biste osigurali sigurnost vaših finansijskih informacija.

Imajte na umu da se prevare dešavaju – Nažalost, prevare se mogu povećati tokom sezone praznika. Budite skeptični prema neželjenim mejlovima i proverite legitimnost veb lokacija pre kupovine.

Ne zaboravite da budete strpljivi i fleksibilni, jer Crni petak može biti užurbano i takmičarsko vreme za kupce.

Kako je nastao Crni petak?

Navika da se kupuje nakon Dana zahvalnosti u Americi potiče od velikih parada koje su počele da se organizuju 1952. godine u sklopu marketinških kampanja robnih kuća, poput Macy’s i Eaton’s, u Filadelfiji.

Budući da je Dan zahvalnosti najveći porodični praznik u Americi, kada se okuplja porodica iz svih krajeva zemlje, narednog dana u gradovima širom SAD nastaje potpuni kolaps u saobraćaju, zbog čega su upravo saobraćajci ovaj dan prozvali “crnim petkom”.

Dvadeset godina kasnije, kada je ovaj fenomen postao poznat, prodavci su počeli masovno da koriste termin Black Friday, kao dan kada u svojim sveskama obeležavaju najveći profit.

Crni petak od 2005. godine postaje najprometniji dan u pogledu trgovine i prodaje, a kako samo jedan dan nije više dovoljan, popusti najčešće traju i preko vikenda. Nastavak ovog praznika javlja se i u ponedeljak, kao Cyber Monday – dan koji je rezervisan za popuste na online kupovine.

(Kurir.rs/N1info)

Bonus video:

01:21
KAKO JE CRNI PETAK DOBIO OVO IME? Sve je počelo bezbrižno u Filadelfiji, a onda su uleteli navijači! U Srbiji se OGLASIO I MUP

Kurir

Najnoviji članci