mojatv

PODRŠKA ZA ĐAKE PRVAKE: Novi Sad već šestu godinu poklanja besplatne udžbenike

Jedan od najvažnijih dana u životu svakog mališana, koji mu ostaje zauvek u sećanju, sigurno je polazak u školu. To je prelaz iz perioda života punog bezbrižnosti u nove dane u kojima svako dete dobija nove ozbiljnije obaveze i pruža prvi korak ka odrastanju.

Važan deo polaska u školu su pripreme, kupovina pribora, torbi, svesaka i udžbenika za šta roditelji iz kućnog budžeta treba da izdvoje značajan iznos pa je svaka pomoć u tome dobrodošla.

Kako bi u ovom veoma bitnom momentu u životu deci i njihovim roditeljima olakšao troškove, Grad Novi Sad je već šestu godinu za redom preko Uprave za obrazovanje izdvojio sredstva za besplatne udžbenike. U 2023. godini pravo na besplatne udžbenike ima 4.170 đaka prvaka. Ovo se ne odnosi na đake iz socijalno ugroženih porodica – primaoce socijalne pomoći, učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji prate individualne obrazovne planove, a takođe ni na đake koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete, kojima besplatne udžbenike dodeljuje Ministarstvo prosvete. Grad Novi Sad, ponosan na svoje male sugrađane koji su budućnost ovog grada, trudiće se da i u narednim godinama nastavi sa ovom praksom i da obezbedi besplatne udžbenike i mnogim narednim generacijama novosadskih đaka prvaka.

Promo

Kurir

Najnoviji članci