back to top
mojatv

RADIKALNE PROMENE NA WHATS APP! Pročitajte šta je sve promenila kompanija kada su u pitanju pravila

Zbog novih propisa EU, Meta je od juče, 11. aprila, promenila uslove korišćenja i politiku privatnosti za WhatsApp Messenger. Kompanija je objavila na svojoj veb stranici sa čestim pitanjima.

WhatsApp menja neka pravila zbog ažuriranih direktiva EU u vezi sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA) i Zakonom o digitalnim tržištima (DMA). Ovo uključuje nove uslove u vezi sa principima i smernicama za messenger koji opisuju šta je dozvoljeno, a šta nije na platformi.

Takođe će uskoro biti moguće slanje poruka između WhatsApp-a i podržanih aplikacija “trećih strana”, kao što su konkurentski mesindžeri, poput Telegrama i Singala, što je takođe u skladu sa propisima EU. WhatsApp takođe opisuje jasnije definicije novih opcija za prijavu neprikladnog sadržaja operateru. Mada, stručnjaci kažu da je to upravo problematično jer je još nejasno kako će to biti regulisano.

Što se tiče međunarodnih mehanizama prenosa podataka, WhatsApp će se ubuduće oslanjati na EU-US Data Privacy Framework za korisnike u EU, koji ima za cilj da obezbedi poštovanje propisa o zaštiti podataka.

WhatsApp takođe menja minimalnu starosnu dob za korišćenje aplikacije u EU sa 16 na 13 godina. Na ovaj način, WhatsApp može da obezbedi da se standardizovana minimalna starosna granica za korišćenje mesindžera primenjuje širom sveta.

Prema najavi iz WhatsAppa, podrzumeva se da će svi tekući korisnici prihvatiti nove uslove, a novi će biti automatski ažurirani.

Izvor: 24sedam/Kurir/Darko Mulic

Kurir

Najnoviji članci