back to top
mojatv

SRBIJA DOBILA NOVOG SPORTISTU U PARIZU: Aleksandar Komarov obezbedio olimpijsku normu

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Aleksandar Komarov obezbedio je olimpijsku normu za učešće na Igrama u Parizu ovog leta, nakon što je na turniru evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu izborio plasman u finale.

Aleksandar Komarov je u kategoriji do 87 kg vizu za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske osigurao tako što je u prvom kolu pobedio Ivana Hukleka iz Hrvatske sa 7:5, u četvrtfinalu je bio bolji od Nemca Hanesa Vagnera rezultatom 5:3, a u polufinalu je tehničkim tušem već u prvom minutu savladao Turpala Ali Bisultanova iz Danske.

Srpski olimpijski tim sada ukupno broji 81 sportista, od čega su čak četvorica rvači. Pre Komarova, olimpijske vize osigurali su Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić.

U evropskim kvalifikacijama učestvovali su još Viktor Nemeš, Georgij Tibilov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić, ali nisu imali uspeha. Ipak, oni će imati još jednu šansu da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama i to na turniru svetskih kvalifikacija koji se od 9. do 12. maja održava u Istanbulu.

Bonus video:

01:24
KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir

Najnoviji članci