back to top
mojatv

TEŽAK ŽREB: Srbija saznala rivala u baražu za Svetsko prvenstvo

TEŽE nije moglo. Naši najbolji rukometaši će se u baražu za odlazak na SP od 14. januara do 2. februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj sastati sa Španijom. Prvi meč je u gostima 8. ili 9. maja, a revanš tri dana kasnije, 11. ili 12.

тежак жреб: србија сазнала ривала у баражу за светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Na papiru favoriti su Španci, koji su na EP u Nemačkoj jedno od najneprijatnijih iznenađenja, jer nisu prošli prvu fazu šampionata. Ipak, ne bi trebalo izgubiti iz vida da su prošle godine na SP u Poljskoj bili treći, a pre dve godine na EP u Švedskoj srebrni. Španci su na svetskim prvenstvima bila dva puta prvaci i tri puta treći. Na evropskim prvenstvima imaju devet medalja – 2,5,2.

Jasno je da naslednika Tonija Đerona čeka veliki izazov u pokušaju da u baražu za SP eliminiše jednu od najtrofejnih reprezentacija današnjice.

U ostalim mečevima baraža sastaju se: Finska/Litvanija – Mađarska, Belgija/Italija – Crna Gora, Grčka – Holandija, Rumunija – Češka, Farska Ostrva – Severna Makedonija, Slovenija – Švajcarska, Portugalija – BiH, Island – Estonija/Ukrajina, Poljska – Slovačka/Izrael, Gruzija – Austrija.

Na šampionat su se osim domaćina plasirali i Francuska, Nemačka i Švedska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče”. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Najnoviji članci