TRI DANA DŽEZA U KIKINDI: Počinje internacionalni džez i bluz festival

Od večeras do nedelje Kikinda će biti u znaku džez i bluz muzike, jer se održava 21. Internacionalni festival posvećen ovoj muzici.

три дана џеза у кикинди: почиње интернационални џез и блуз фестивал

Foto: privatna arhiva

Nastupiće muzičari iz Španije, Italije, Ukrajine, Severne Makedonije i naše zemlje.

U klubu ”Pab” večeras će svirati bluz bend ”The Baswing” iz Novog Kneževca, a potom ”Loup-garou” iz Beograda. Sutra u 18 sati je promocija knjige ”Treća strana ploče”, Petra Pece Popovića, a potom će u Narodnom pozorištu, od 21 sata, nastupiti italijansko – španski sastav ”Ermanno Panta Trio” i ukrajinsko – srpski ”Max Kochetov kavrtet”. U nedelju će publika čuti sastav ”Kvintet-o”, Filharmonije iz Skoplja, a na samom kraju sviraju ”Ćale i svatovi” iz Beograda i Valjeva. Organizator festivala je Udruženje ”Music Fan-Ton”.

Internacionalnibluz i džez festival u Kikindi nastao je pre 21 godinu iz malih klupskih svirki memorijalnog karaktera, jer su se muzičari i prijatelji okupljali u znak sećanja na rano preminulog Gezu Balaža. Polako je bilo sve više publike, pa se menjalo i mesto održavanja, tako da je ubrzo nastao festival na kojem su za dve decenije trajanja nastupali vrhunski muzičari i izvođači poput: Ane Popović, Vasila Hadžimanova, Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček, „Divanhane“ i mnogih drugih

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

- Advertisement -

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci