back to top
mojatv

U KRALJEVU PREVENTIVNI KARDIOLOŠKI PREGLEDI U NEDELJU: Zakazivanje nije potrebno, doktori dostupni do 16 časova

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 7. aprila, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pa i u Domu zdravlja u Kraljevu, biće organizovani preventivni kardiološki pregledi.

– Građani će moći da urade EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati, saopštio je Dom zdravlja “Kraljevo”. Kako je saopšteno, bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

– Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima, navodi se u ovom saopštenju.

Bonus video:

01:30
OPERACIJA SRCA PREKO ZOOMA: Naši kardiolozi pod punom zaštitnom opremom operisali kovid pozitivnog pacijenta (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir

Najnoviji članci