back to top
mojatv

U OVIM MARINADAMA MESO ĆE BITI SOČNO I SLASNO: Obavezno probajte za 1. MAJ, pravi je IZBOR za svačije NEPCE, pravi se očas posla

Učimo vas da marinirate meso. Za 1. maj nemojte samo da bacate klot meso na roštilj, ostavite ga malo u ovome, i praznik će vam postati prava uživancija. Verujte nam, ništa bolje niste probali.

Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.

Za klasičnu marinadu:

Sastojci:

100 ml suncokretovog ulja
100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
2 kašike soli
2 čena belog luka
1 kašika bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 crni luk

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

1 kašika čilija u prahu
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika aleve paprike
200 ml ulja
2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

- Advertisement -

(Kurir.rs/Espreso/J.M.)

Bonus video:

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

Kurir

Najnoviji članci