UBICA IZ KRUŠEVCA BIO JE I KOCKAR: I ovaj porok gurnuo ga je preko ivice (FOTO/VIDEO)

ZORAN Ristić (52), koji se u ponedeljak pre podne ubio, nakon što je ubio suprugu Vesnu (49) i teško ranio ljubavnicu Ivanu K. (44), imao je problema i sa kockom, nezvanično saznaju “Novosti”.

убица из крушевца био је и коцкар: и овај порок гурнуо га је преко ивице (фото/видео)

Foto:FB

– Nije samo bio prezadužen, jer je podigao kredit da pomogne Ivani u otkupu stana, već se zaduživao i kod prijatelja, komšija i rođaka da isplati dugove za svoj porok – kocku – navodi nezvanično izvor “Novosti”. – Osećao se kao da se guši u tom vitlacu neverstva i nedovoljno para za ostvarivanje svih planova za zajednički život sa ljubavnicom.

Da li je, međutim, te planove želela i Ivana K., za čiji se život već treći dan bore lekari UKC, veliko je pitanje. Dva nezavisna izvora predočavaju “Novostima” da Ivana nije htela da se uda za Zorana, zbog čega se pretpostavlja da je to bio predmet njihove svađe ispred zgrade u naselju Rasadnik u Kruševcu, gde je Zoran u glavu upucao Ivanu.

– Za ovaj pokušaj ubistva to je jedan od mogućih motiva, posle čega je usledila i rasprava sa suprugom, njeno ubistvo i na kraju i samoubistvo – navodi izvor “Novosti”. – Ristić je, prema priči jednog svedoka, hteo da se uda za njega, da zajedno otpočnu život, ali ona to nije htela. Ispričala je kako mu je rekla da ne želi da se ponovo udaje, da je on u braku, u kome ima ćerke, unučad. Tu su i njene žalbe na maltretiranje.

Postoje saznanja da je Zoran Ivanu umeo da udari i da je izgrebe. Opterećivali su je i Zorani dugovi. I oni su bili okidač za zločin. Posebno ukoliko se uzme u obzir i to da je Zoranov otac Ratko Ristić, odmah posle zločina u ponedeljak, za “Novosti” posvedočio da se njegov sin kreditno zadužio, kako bi pomogao Ivani da od bivšeg supruga otkupi pripadajući deo stana posle razvoda. Ispričao nam je i da je potvrde svim dugovima dobio od sina, nakon što ga je ovaj prethodno pozvao telefonom i priznao da je “sredio obe (žene), a da će danas završiti posao”, mislivši pritom na oduzimanje svog života.

– Nije mnogo pričao o tim stvarima, ali razumeo sam da je taj kredit od banke za te svrhe, mada je dugovao prilično, najmanje 3.000 evra ostao je “kratak” rodbini – rekao nam je ožalošćeni otac Ratko Ristić. – Nije hteo da sluša, bio je tvrdoglav, rekao sam mu da se ne petlja sa tom ženom, da se smiri i počne da vraća dugove. A on je samo uzimao. Mi smo pomagali dosta, ali imamo i drugog sina, već se on bio obezbedio kako treba.

Ivanini prijatelji posvedočili su za “Novosti” da nije imala lak život. Kao devojčica od 14 godina povredila je desnu ruku, koja se nikada nije oporavila. Rano je ostala bez oca, majka sa kojom se preselila iz rodnog Aleksinca za Kruševac preminula je pre 13 godina. Nije imala dece. Formalno se razvela u petak, iako sa suprugom, koji do decembra prošle godine radio u Nemačkoj, nije živela godinama pre toga.

Na kraju, dok su sklopljene gotove sve kockice ovog zločina, koji je počeo u naselju Rasadnik u Kruševcu, gde je pored svoje zgrade ranjena Ivana, preko Kukljina, gde je nađeno telo ubijene Vesne, sve do Velike Drenove, gde se ubio Zoran, krucijalno pitanje je da li je ovaj tragičan niz mogao da se spreči? Nijednoj od institucija iz korpusa tzv.”organa represije” (policija, tužilaštvo, sud) nije prijavljivano nasilje u porodici Ristić. Nesrećna Vesna nikada nije prijavila supruga Zorana. Posle zločina se ispostavilo da su za maltretiranje znali “mnogi”. Ukoliko žrtva iz bilo kog razloga ne prijavi nasilnika, “mnogi” ne smeju da ćute. 

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci