mojatv

UBISTVO U KRNJAČI: Optuženi Vladimir Andrijanović tvrdi da je pucao u samoodbrani

NEMANjA je prišao mom vozilu i kroz prozor uperio pištolj u mene, onda je drugom rukom otvorio vrata i povukao me za majicu da izađem iz kola. Išli smo dva-tri koraka pored auta i on je stavio cev pištolja na moje čelo. Udario me je tada pištoljem po glavi, a ja sam iskoristio priliku i udario ga po toj ruci, a on je ispalio metak, koji me promašio. Skočio sam unazad i osetio da me iznad desnog kuka zakačio pištolj, koji je držao Nemanjin drug Luka, koji mi se prišunjao iza leđa. Zgrabio sam taj pištolj i pucao ka Nemanji.

убиство у крњачи: оптужени владимир андријановић тврди да је пуцао у самоодбрани

Foto: Novosti/ Društvene mreže(Fejsbuk)

Ovo je juče iznoseći odbranu u Višem sudu u Beogradu ispričao Vladimir Andrijanović, optužen za ubistvo Nemanje Savića 15. oktobra 2022. godine u Krnjači. On je tvrdio da nije imao svoj pištolj i da je Nemanju ubio u samoodbrani.

Kazao je i da je sukob sa Nemanjom započeo mesec dana ranije na placu Vladimirovog oca Grge Andrijanovića.

– Otac me zvao i rekao da ima problem sa njim, da mu preti da će da ga reketira. Kada sam došao na plac, video sam Nemanju kako šutira mog oca u stomak. Ja sam ih razdvojio – ispričao je okrivljeni, navodeći da im je nekoliko dana posle toga zapaljen automobil ispred kuće, a onda i magacin na placu.

Kazao je i da je uhvatio mladića koji je zapalio vozilo i da mu je on rekao da mu je Nemanja platio da to uradi.

– Tog 15. oktobra vozio sam verenicu, kada sam video beli punto, koji je stalno kružio oko moje kuće i krenuo sam za njim, ali je naglo ukočio i došlo je do sudara. On je otišao, a ja sam rekao verenici da izađe i otišao sam do kuće da vidim da li je sve u redu sa mojom majkom i sinom, a onda sam se vratio da nađem verenicu. Nje nije bilo, i ušao sam u slepu ulicu, stao i tražio telefon, koji mi je zapao između menjača i sedišta prilikom sudara i tada sam video Nemanju kako ide sa pištoljem ka meni – kazao je Andrijanović.

On je ispričao da je nakon pucanja pobegao kroz njivu, trčao oko kilometar i u jednoj ulici video policijski auto, prišao i rekao da hoće da ga ubiju. Seo je sa policajcima, koji su ga odvezli na lice mesta.

U sudnici je svedočio i Vladimirov otac Grga Andrijanović, koji je ispričao kako je započeo sukob sa Nemanjom Savićem. On je kazao da je na svom placu iznajmljivao magacine i radionice, a između ostalih i Nemanjinom drugu stolaru Stevanu Radunovu. Rekao je da ga je zvala žena jednog majstora iz radionice, jer je Nemanja više puta parkirao svoj auto na njihovom izlazu, gde im je dizalica, pa nisu mogli da rade.

– Nisu mogli da istrpe tog čoveka koliko je bio nadobudan, ali da sam znao šta će da bude, ne bih došao na njihov poziv – kazao je Grga Andrijanović. – Došao sam kod stolara i rekao Nemanji da skloni auto, a on je odgovorio da će skloniti kad on hoće. To nije nikakav parking, to je sve moj plac. To sam mu i rekao “šta on hoće, to je sve moje”, na šta mi je rekao nešto u smislu da će da mi naplati reket. Krenuli smo da se ubeđujemo, guramo i on me je udario u slepoočnicu. Jurili smo se i ja sam zvao sina, da spreči to ludilo što se dešavalo.

- Advertisement -

Grga Andrijanović kaže da mu se oko bilo napunilo krvlju i da ga je njegov radnik odveo i previo mu gazom:

– Posle dva-tri dana zapaljen nam je auto, a moji sinovi su spasavali tog mladića, koji se zapalio, dok je palio auto. Sin je sa njim i rekao mu je da je Nemanja platio da to uradi.  Ne mogu da razumem da mi je zbog jedne tuče zapalio magacin od 500 kvadrata. Kakva je to zloba i osvetoljubivost. Posle on nevinašce, a mi smo klan. Mi živimo od svog rada i tako sam i sina vaspitavao. Ne damo na sebe i ne dozvoljavamo da nas bagra provocira.

Na pitanje punomoćnika oštećenih na koga je mislio pod rečju bagra, Andrijanović je rekao na sve koji truju decu drogom i da se sve to dešavalo sa narko-dilerima.

– Kada sam išao u policiju da prijavim paljevinu, inspektor mi je rekao da je Nemanju uhvatio sa drogom. Ja sam čuo da je Nemanja po celoj levoj obali vitlao pištoljem i pretio da će da ubije mog sina. Mi smo se na placu potukli dobro, tri puta me je udario nogom u stomak i to je video Vladimir kada je došao. Meni se oko napunilo krvlju i ja sam otišao, a Vladimir i Nemanja su ostali sami i mislim da su se mirno razdvojili, ali je ovaj bio osvetoljubiv. Sin mi je rekao da su kasnije pričali, da je zvao Nemanju i da su se dogovorili da sukob ne ide dalje – kazao je Grga.

On kaže da je bilo pretnji njegovoj porodici, ali da za to ne haje. Kazao je i da je Stevan Radunov za vreme tuče bio u lokalu i da nije izlazio napolje.

Nešto drugačiju priču kako je sukob počeo na placu na saslušanju u sudu su ispričali Nemanjin brat od ujaka jutjuber Aleksandar Novčić i drug Stevan Radunov. Oni su kazali da je komšija iz radionice projurio brzo autom kroz veliku baru i poprskao ih, na šta je reagovao Nemanja da to više ne radi, a on im zapretio da će zvati vlasnika Grgu.

– Grga je došao i drao se na Nemanju, pretio mu, a mi nismo znali zašto je toliko ljut ušao. Onda je došao Vladimir, pozdravio se sa Nemanjom i odmah ga udario. Ja sam krenuo da ih razdvajam, pa je udario i mene i pao sam u vodu. Onda sam video kako su Vladimir i njegov otac tukli Nemanju. Otrčao sam po pomoć, ali nikoga nije bilo. Kada sam se vratio, oni su ga šutirali. Onda je Vladimir vikao “saću da uzmem pištolj, ubiću ga, ubiću ga” i krenuo je ka kolima, a otac mu je govorio “nemoj, nemoj”. Nemanja je tada ušao u svoja kola i pobegao, a ja sam otrčao ka izlazu, gde me je on čekao i otišli smo – ispričao je brat od ubijenog.

Aleksandar je ispričao da mu je Nemanja rekao da ga je Vladimir uhvatio na kvarno i prebio, jer je imao nešto metalno u rukavicama, a da je on samo video da je nosio crne rukavice. Potvrdio je da je Nemanja imao beli punto. Novčić je ispričao da mu je Vladimir kada ga je udario razbio telefon i da je posle zvao Vladimira i tražio da mu plati, jer će ga inače tužiti.

– On mi je prvo pretio, rekao je sud će da se završi, a videćeš šta će biti posle, a onda mu je Stevan rekao da sam ja jutjuber, pa me zvao da dođem u kafanu da razgovaramo i rekao da me njegov sin prati. Seli smo zajedno, izvinio mi se, pričali smo i zakopali sekire, sredili odnos – rekao je Novčić.

Odgovarajući na pitanja on je rekao da Vladimir preko njega Nemanji nije upućivao ni pretnje, niti poruke da se situacija smiri. Kazao je i da je tuču započeo Vladimir.

Nemanjin drug Stevan Radunov kazao je da je u toj radionici lakirao nameštaj i da je Nemanja četiri ili pet puta dolazio kod njega. Ispričao je da je tog dana na placu Grga došao i pretio da će zvati Vladimira da dođe da im polomi kosti.

– Došao je Vladimir i rukavicama sa metalnim ojačanjem udario Nemanju više puta po glavi, ja sam skočio da smirim, pa je udario i mene. Onda se okrenuo ka Aleksandru i udario ga, a Nemanja je ustao da ga odvoji, kada je otac Grga udario nečim Nemanju preko rebara i on je pao. Vladimir je rekao “sada ću da uzmem nož i da vas pobijem” i krenuo ka autu, a ja sam podigao Nemanju, ubacio ga u auto i on je pobegao, a Acu sam odvukao do izlaza i on je otišao. Vladimir je nož vratio u auto, jer je Nemanja pobegao. Nemanja je imao ozbiljne povrede i posle sam ga vozio u Urgentni centar, jedva je hodao. Vladimir je posle pretio da će da prebije Nemanju kada ga vidi, optuživao ga je da mu je zapalio magacin, a Nemanja mi je pričao da mu je pretio da će da ga ubije – ispričao je Stevan Radunov.

Najnoviji članci