Naše bake nekada davno pravile su je za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.
Sastojci:
(za 4 osobe)
600 g kravljeg sira
200 g kozijeg sira
200 g kajmaka
3 dcl vode
3 dcl mleka
10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)
Priprema
U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke.
Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.
(Kurir.rs/Glossy/T.J.)
Bonus video:
05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI
Kurir