back to top
mojatv

ZABORAVLJENO STARO SRPSKO JELO: Ukus tradicije – sočna domaća CICVARA koja se obožavala vekovima (RECEPT)

Naše bake nekada davno pravile su je za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.

Sastojci:

(za 4 osobe)

600 g kravljeg sira

200 g kozijeg sira

200 g kajmaka

3 dcl vode

3 dcl mleka

10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)

Priprema

U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke.

- Advertisement -

Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.

(Kurir.rs/Glossy/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Kurir

Najnoviji članci