back to top
mojatv

NAŠA DECA POSTAJU UBICE ILI NJIHOVE ŽRTVE: Kakva je pozicija najmlađih u društvu otkriva novi komad Beogradskog dramskog pozorišta

Predstava “Pozicija deteta” u režiji Ane Đorđević premijerno će biti izvedena 2. marta na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovaj komad, koji je nastao po motivima filma Razvana Raduleskua i Kalina Petera Necera donosi potresnu priču o sudbini dece u savremenom dobu.

Inicijalni događaj u priči je automobilska nesreća sa smrtnim ishodom, u kojoj je na periferiji grada, na pešačkom prelazu, stradalo dete. Izazivač nesreće je devojka iz dobrostojeće porodice, ćerka poznate ali psihički nesređene estradne umetnice, bivše književnice i borca za socijalnu pravdu, sada opterećene poricanjem stvarnosti i problemima sopstvenog deteta.

– Komad je inspirisan rumunskim filmom koji je ostvario veliki uspeh u Evropi. Razmišljala sam i zapitala sam se zašto to ne bi uspelo i kod nas. Imamo veoma talentovane glumce. Tekst je dugo nastajao, a kad sam konačno došla u pozorište s tekstom, otvoreno sam pitala da li imamo neku zrelu glumicu koja bi mogla da odigra tako kompleksnu ulogu.

Rekli su mi da je to Paulina Manov. Od tog momenta tekst je počeo da se prilagođava njoj i ekipi. Sve je vezano s pozicijom deteta u današnjem svetu. Komad postavlja pitanje da li smo došli u situaciju da naša deca postanu ubice ili žrtve ubica. To je moje intimno pitanje. Potpuno sam sigurna da će ovo biti pozorišni hit – rekla je rediteljka na konferenciji za medije.

U predstavi igraju: Paulina Manov, Jovo Maksić, Tanja Pjevac, Mina Nenadović, Vlada Milić i Stefan Radonjić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:40
PAULINA MANOV PROGOVORILA O BEKSTVU OD KUĆE: Bila je jako mlada, a želela je da se osamostali

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci