back to top
mojatv

ORBAN STIGAO KOD DODIKA U POSETU: Evo o čemu će razgovarati dvojica lidera (FOTO)

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je u Banjaluku, gde ga je na Međunarodnom aerodromu dočekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prethodno je u Banjaluku stigao i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, koga je dočekao premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Za sutra je predviđen doček ispred Palate Republike, a zatim tet-a-tet sastanak predsednika Dodika i Orbana.

U Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je, povodom Dana Republike – 9. januara, Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Biće održan i sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske, a potom i otvaranje Ekonomskog foruma.

Kurir.rs/RTRS.tv

Bonus video:

07:46
ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci