back to top
mojatv

PREVOZILI PET KILA HEROINA: Optužena dvojica Kragujevčana

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dvojice Kragujevčana Ivana S. (50) i Đorđa Đ. (51), zbog sumnje da su neovlašćeno, radi dalje prodaje, prenosili skoro 5 kilograma opojne droge heroin.

ПРЕВОЗИЛИ ПЕТ КИЛА ХЕРОИНА: Оптужена двојица Крагујевчана

Foto: Mup RS

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, obzirom da su obojica višetruko osuđivani.

Postoji pravdana sumnja da je 14. marta 2024. godine Đorđe Đ. vozio automobil u kojem se nalazila droga, dok se Ivan S. nalazio na mestu suvozača, krećući se iz pravca Kraljevo-Kragujevac-Batočina auto-putem ka Beogradu.

Nakon što su se zaustavili na parkingu isključenja sa auto-puta, Đorđe Đ. je izašao iz vozila, noseći hirurške rukavice na rukama, pa je iz specijalno izrađenog otvora u predelu zadnje tablice koja se otvara, izvadio 10 paketa u kojima se nalazila opojna droga u smeši sa kofeinom i paracetamolom ukupne mase 4.953,88 grama.

Pakete je prebacio u jednu veću pvc kesu koju je ubacio u gepek, što je sve uočeno od strane policijskih službenika.

Opojnu drogu i 1.850 evra, koji iznos novca je pronađen kod Ivana S. policijski službenici su uz povrdu privremeno oduzeli od osumnjičenih.

Najnoviji članci