back to top
mojatv

PRODATI SCENARIJI 2 EPIZODE “PRIJATELJA” ZA VELIKE PARE NA AUKCIJI Prvo hteli da ih daju za siću, a onda se ceo svet zainteresovao

Dva scenarija za američku TV seriju Prijatelji, pronađena u smeću pre 25 godina, prodata su na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu za 22 hiljade funti.(25.500 evra).

Prvobitna procena za scenarije dve epizode “s Rosovim venčanjem” iznosila je između 600 i 800 funti, no onda je došlo do velikog svetskog interesa.

Dato je ukupno 219 ponuda iz svih delova sveta, uključujući Sjedinjene Države, Nemačku, Španiju, Australiju, Ukrajinu, Dubai i Švajcarsku, a konačni kupac je bio međunarodni ponuđač koji je učestvovao preko interneta.

Radnici aukcijske kuće Hanson Ros u Hertfordširu rekli su da su bili “zapanjeni fenomenalnim globalnim zanimanjem” za scenarije, koji su trebali biti uništeni odmah posle snimanja 1998.

Who remembers “the one about the Friends script up for sale!”? Yesterday we had the absolute honour of taking this to auction and with bidders from all around the world, it received a hammer price of an amazing, £22,000! #friends #auction #script pic.twitter.com/5FEB2LtYim
— HansonRoss (@HansonRossAuct) January 13, 2024

Scenarije je slučajno pronašla bivša radnica londonskog Fontejn Studiosa i više od 20 godina su bili u njenom noćnom ormariću, rekla je aukcijska kuća.

“Radila sam u administrativnoj podršci. Nikada nisam videla nikoga od glumaca iz Prijatelja, no pamtim da je bilo veoma radno”, rekla je 60-godišnjakinja koja živi u Londonu.

“Pronašla sam ih u kanti za smeće nekoliko nedelja nakon što je završeno snimanje. Bio je deo mog posla da se pobrinem se da sve bude uredno i da ne ostane smeća. Nisam bila sigurna što da učinim s njima pa sam ih stavila u fioku u svojoj kancelariji. Sećam se da sam se pitala kome od glumaca pripadaju.”

Ona je rekla je da otišla iz Fontejn Studiosa 1999. i sve stvari iz svog stola, uključujući scenarije, stavila u veliku kartonsku kutiju.

“Pronašla sam ih tek nekoliko meseci kasnije, kad sam pregledala kutiju. Završili su u noćnom ormariću i otad su bili tamo”, dodala je.

(Kurir.rs/Index/T.J.)

- Advertisement -

Bonus video:

05:44
Moji prijatelji iz Srbije – Ernest Rađen

Kurir


Najnoviji članci