ZBOG MUŽA SE ODREKLA VERE I KARIJERE A ON JU JE PREVARIO SA RIJALITI ZVEZDOM Princeza OD JAVNE SRAMOTE ne sme da izađe iz kuće

“Još se sećam Dajane kako hoda niz dugački crveni tepih dok se iza nje vuče dugačak veo. Ali, ne sećam se da sam želela i sama jednog dana da postanem princeza. Uvek sam sanjala o tome da postanem veterinar”, rekla je Meri.

Danski kraljevski dvor ovih dana potresa skandal nakon što su se stranim medijima pojavile priče da princ Frederik vara svoju suprugu princezu Meri sa rijaliti zvezdom, priča o princezi i dalje intrigira ljude.

Kada je objavljena veridba danskog prestolonaslednika princa Frederika i Meri Donaldson, ona se prisetila svog najranijeg sećanja vezanog za neku kraljevsku porodicu. Naravno, reč je bila o venčanju lejdi Dajane i princa Čarlsa 1981. godine, a koje je i Meri Donaldson pratila na televiziji.

Meri Elizabet Donaldson rođena je 5. februara 1972. godine u Hobartu u Australiji, kao najmlađe od četvoro dece škotskog profesora matematike Džona Donaldsona i sekretarice na fakultetu Henrijete Klark Donaldson. Njeni roditelji emigrirali su iz Edinburga početkom 60-ih, a australijsko državljanstvo dobili su već 1975. godine.

Kao vrhunski sportista bila je jedna od najpoznatijih učenica svoje generacije u srednjoj školi, bila je čak i kapiten ženske hokejaške ekipe, kao i plivačkog tima, a odlično joj je išlo i jahanje. Uz to bavila se muzikom, pa danas svira klavir, flautu i klarinet.

Svoje obrazovanje nastavila je na fakultetu Hobart Matriculation, na kojem je igrala za košarkašku ekipu, a potom je na Univerzitetu Tasmanija 1994. diplomirala trgovinu i pravo.

Nakon diplome za nju je počeo novi život preseljenjem u Melburn, u kojem je prihvatila posao internacionalne agencije za oglašavanje, nakon čega je njena karijera doživela preokret u odnosima s javnošću, da bi na kraju postala konsultant za Microsoft Business Solutions u Danskoj.

Pre nego što je otputovala u Dansku i prihvatila novi posao, njen život se promenio kada je u hotelskom kafiću u Sidneju tokom Olimpijskih igara u oktobru 2000. godine upoznala mladića koji joj se predstavio kao – Fred. U kafić su stigli svako sa svojim društvom, a upoznao ih je nećak španskog kralja Bruno Gomez-Asebo. Do kraja večeri Meri i Frederik bili su toliko udubljeni u razgovor da nisu ni primećivali druge oko sebe.

“Naš prvi susret bio je jednostavan. Nisam imala pojma da je on danski princ. Pola sata kasnije neko mi je prišao i pitao znam li uopšte ko su ti ljudi”, prisetila se danska princeza.

Tek u aprilu 2003. godine zvanično su priznali vezu.

“Frederik je jedan od onih ljudi u čijem se društvu osećam srećno. Njegova pamet, dobrota, kao i duhovitost bili su presudni”, priznala je Meri.

- Advertisement -

Njihovu ljubavnu vezu javnosti je potvrdila danska kraljica Margareta, a sve to pojačalo je glasine o njihovoj mogućoj veridbi. Šest meseci kasnije palata je najavila da će se kraljevsko venčanje održati idućeg proleća. Frederik je svojoj odabranici darovao prsten s dijamantom i rubinima, koji bojom odgovaraju bojama danske zastave.

Uprkos tome što je morala da ispuni mnoge zahteve kako bi pristupila danskoj kraljevskoj porodici, Meri nije ni trenutka razmišljala. Pre udaje morala je da se odrekne australijskog državljanstva, kao i prezbeterijanske vere i pristupi danskoj evangelističkoj luteranskoj crkvi, da nauči danski jezik, kao i unapred da se odrekne starateljstva nad njihovom budućom decom u slučaju razvoda.

Lepa brineta je 14. maja 2004. godine sa osmehom na licu krenula prema oltaru i svom princu, a njena venčanica bila je spoj australijskog nasleđa i istorije porodice čiji je postala član. Dizajnirala ju je danska kreatorka Ufe Frenk i uz nju iskombinovala veo koji je na svom venčanju davne 1905. godine nosila švedska princeza Margaret.

Prvo dete, princa Kristijana Valdemara Henrija Džona, dobili su 2005. godine, a dve godine kasnije i princezu Izabelu Henrijetu Ingrid Margaret. Tri godine kasnije palata je potvrdila još srećnih vesti, otkrivši da je Meri ponovo trudna i da ovoga puta čeka blizance, devojčicu Džozefin Sofiju Ivalo Matildu i dečaka Vinsenta Frederika Minika Aleksandera, a oni su na svet stigli u januaru 2011. godine.

Otkako je postala princeza, ali i buduća kraljica Danske, Meri se posvetila humanitarnom radu. U septembru 2007. pokrenula je i svoju fondaciju jednostavno nazvanu Mary Foundation, u koju pristiže i novac javnih, ali i privatnih donatora. Zbog svega toga, ali i zbog lepote i neodoljivog šarma, danska princeza Meri stekla je neverovatnu popularnost, a stanovnici Danske ne mogu da dočekaju dan da upravo ona postane nova kraljica.

Novinske stupce, osim zbog humanitarnog rada i službenih putovanja, najčešće puni zahvaljujući svojim odevnim kombinacijama, zbog kojih se već našla na prestižnim listama najbolje odevenih žena sveta.

(Kurir.rs/tportal/Blic žena)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci